100 sõna lapsesuust

Libatse raamatukogu ja Libatse Lasteaed-algkool kingivad Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks 100 mudilaste öeldud sõna. Need on sõnad, mida muidu olemas ei olekski, kui lapsesuu neid nii öelnud ei oleks.
Kui laps hakkab kõnelema, siis ei kostu paljud sõnad selliselt nagu neid tegelikult öeldakse. Lapse keel ja kõne arenevad aegamisi ja igal lapsel kujuneb see omamoodi. Selle vastu, kuidas me mudilasena rääkisime, tunneme huvi kõik. Lapsena räägitud sõnad pakuvad nalja ja ka omajagu põnevust, sest ühesuguse tähendusega sõnad võivad kostuda lapsesuust hoopis erinevalt. Kingitus “100 sõna lapsesuust” sisaldab nalja, naeru ja armsaid nostalgiahetki ning ergutab laste ja vanemate vahelist suhtlust ning ühist aja veetmist. Sõnade joonistamine arendab lastes loovust ja käelist osavust ning tekitab lastes ja ka vanemas huvi teha midagi koos. Kokku kogutakse 100 lapsesuuga öeldud sõna, mille kirjutavad-joonistavad Libatse Lasteaed-algkooli õpilased paberile. Tehtud töödest avatakse raamatukogus näitus ja koostatakse veebiraamat.

Vaata täpsemalt:

https://www.ev100.ee/et/100-sona-lapsesuust

Libatse kooli-lasteaia ja raamatukogu ühisest kingitusest ilmus ka Tiina Vapperi artikkel “Õpetajate lehes” http://opleht.ee/2018/01/kingitused-eestile/